A kávé világnapja – Szeptember 29.

 A kávé története

A kávé felfedezésének történetéről több legenda is szól: Az egyik Káldi és a táncoló kecskék legendája.

A kávé élénkítő hatását Káldi, az abesszíniai kecskepásztor fedezte fel, miközben kecskéit legeltette. Napközben az állatok előszeretettel rágcsálták egy ismeretlen cserje levelét és piros színű bogyóit és ettől egész este élénken viselkedtek, holott korábban éjszaka nyugodtak voltak. Káldi másnap maga is megkóstolta az ismeretlen piros bogyókat és így ő is megtapasztalta a kávészemek élénkítő hatását.

Mivel attól félt, hogy ez a frissesség az ördögtől való, amint hazatért a falujába, megkérdezte egy szent ember véleményét, aki a tűzre vetette az ördögtől való bogyókat. Meglepetésükre isteni illat szállt fel a tűzből, azóta pörkölik a kávét. 

A másik mítosz szerint a kávét Gábriel arkangyal adta a beteg Mohamed prófétának, aki a forró fekete ital hatására erőre kapott. 

Ma már az egész világ kávézik. Fiatalok és idősebbek egyaránt. Sok ezer tanulmányt készítettek a kávéról, amelyekből egyre világosabban látszik, hogy akár napi 4-5 csésze kávé sem ártalmas, sőt, a kávé antioxidáns-tartalma miatt bizonyos szempontból egészséges is, mert az antioxidánsok megvédenek a toxikus szabadgyököktől. A kávé serkenti az agyi vérkeringést, ezáltal frissítő hatása révén javítja a szellemi teljesítőképességet is.

A kávé az egyik legismertebb növény, a belőle készült ital világszerte a legnépszerűbb élvezeti cikk. A kávé (a benne található koffein miatt) – mérsékelt fogyasztás mellett – serkenti a központi idegrendszer és a szív működését, értágító, emellett vérnyomást emelő hatású, fokozza a fájdalomcsillapító hatását, továbbá gyomornedv elválasztást fokozó, légzőközpont izgató. A kávéban található klorogénsav epe- és vizelethajtó.

Az utóbbi években végzett klinikai vizsgálatok eredményei azt a feltevést erősítik meg, hogy a kávéfogyasztása koránt sem olyan káros, mint azt sokan gondolják.

Egy nemrégiben végzett epidemiológiai vizsgálat eredménye szerint ugyanis a kávé hatóanyagai csökkenthetik az epehólyag-bántalom kialakulásának esélyét, antioxidáns hatású polifenoljai révén, pedig legalább olyan figyelmet érdemel, mint a tea, vagy a fokhagyma!

A sokak által ismert hagyományos kávét a DXN cég továbbfejlesztette, hogy a kávé még egészségesebb és ízletesebb legyen, és a kiváló minőségű arabica kávéhoz ganoderma-kivonatot kevertek. Így egy olyan élvezeti cikk válik elérhetővé, mely a Ganoderma gyógygomba jótékony hatásának köszönhetően nem csak ízében, hanem a szervezetre gyakorolt pozitív tulajdonságaiban is egyedi. Így aki DXN kávét iszik, az nem csak egy jó ízű kiváló minőségű kávét fogyaszt el, hanem a napi táplálékkiegészítőjét is, amit az emberek többsége hajlamos elfelejteni bevenni. 

Ellenben hallott már olyan esetről, hogy valaki elfelejtette meginni a reggeli kávéját?

A DXN részéről egy óriási ötlet volt, hogy egy olyan napi fogyasztási (élvezeti) cikkhez keverte hozzá a szervezetünk számára oly fontos alkotóelemeket tartalmazó Ganoderma gyógygombát, mely biztosan nem fog kimaradni a mindennapi életünkből.

A DXN Ganodermás kávéja semlegesíti a szervezet által felhalmozott savakat, fogyasztásával megszüntethető a gyomorégés. 

A modern kutatások alapján a Ganoderma gyógygomba (a kifejlett termőtest és a micélium) közel 200 biológiailag aktív összetevőjének köszönhetően aspecifikus immunstimuláns, roboráns és májvédő hatású “gyógynövény”, mely megoldást jelenthet a magas vérnyomás és a magas vércukorszint elleni küzdelemben is.

A DXN Ganoderma tartalmú kávéi nem tartalmaznak mesterséges színezéket, tartósítószert és ízfokozókat.

Miért a DXN kávé a legjobb a piacon?

Modern életünkben főleg a javarészt húsfélékre épülő étrendünk vezet a szervezet elsavasodásához. A stresszes életvitel és a mozgáshiány gyakran vérkeringési zavarokhoz vezet. A DXN kávékat Ganoderma kivonattal, Ginzenggel, Macával (perui zsázsával) keverik az egészségesebb hatások elérése érdekében:

  • a DXN kávé megszüntetheti a szövetek elsavasodását;
  • élénkítheti a vérkeringést;
  • stimulálja az immunrendszert;
  • antioxidánsokat tartalmaz;
  • hangulatjavító hatása van;
  • emeli az energiaszintet;
  • csökkenti a fáradtságérzést;

“Egy csésze DXN kávé naponta és nem lesz szüksége orvosra!” /Ismeretlen szerző/

A DXN kávéfajták minden egészségtudatos ember és minden korosztály számára a legjobb választás.

Fedezd fel a DXN különleges kávékollekcióját és érezd meg a különbséget!

A vásárlásod értékét...

Amennyiben fontos számodra a magad és családod egészsége, most érdemes kipróbálnod a DXN termékeit!  Ugyanis, amennyiben május 29-ig regisztrálsz törzsvásárlóként, ami azonnali 20-25 % kedvezményt...

A három testőr

Legjobb védekezés a...

Sokan teszik fel mostanában azt a kérdést, hogy mi a legjobb védekezés a vírusok ellen? Bármilyen szakértőt is kérdezel a témában, egyértelműen mindegyik azt válaszolja,...