Étrend-kiegészítők a DXN kínálatából

Dato’ Dr. Lim Siow Jin, a DXN elnöke a vállalat megalapítása előtt úgy látta, hogy a gyógynövényszakértők kihalásával veszélybe került az a tudás, ami az egyszerű emberek számára korábban az egészségük fenntartását, az immunrendszerük megerősítését jelentette.

Mint modern ember, azt is tudta, hogy a múltat nem lehet már visszahozni, ezért úgy döntött, hogy nem csupán egy falu lakosainak teszi elérhetővé, hogy hozzájussanak a Ganodermához, a Spirulinához, a Cordycepshez, hanem olyan módszereket dolgoz ki, melyek segítségével ezek a kiváló hatóanyagok a világon minden emberhez eljuthatnak.”

(Kiemelés a DXN oldalról)

Mik az étrend-kiegészítők?

Az étrend-kiegészítők, olyan szájon át bevehető készítmények, amelyek komplex vitaminokat, makro-, és mikro tápanyagokat tartalmaznak, ezzel kiegészítve a vegyes táplálkozást. Kiszerelésüket tekintve, tabletta, granulátum, pasztilla, folyadékkapszula vagy por formájában kapható.

Miért van szükségünk étrend-kiegészítőkre?

DXN étrend-kiegészítők, hogy minden bejusson, amire szükség van.Az étrend-kiegészítők célja, hogy azokat a létfontosságú vitaminokat, nyomelemeket és ásványi anyagokat bejuttassuk a szervezetbe, amelyeket a táplálkozás útján nem vennénk magunkhoz. Nagyon sok diéta és táplálkozási irányzat létezik, ezért sajnos nem tudjuk megállapítani, hogy épp milyen vitaminok, ásványi anyagok hiányoznak a szervezetünkből. Tehát, azért fontos az étrend-kiegészítők fogyasztása, mert pozitív hatással lehet a szervezetre és megelőzhet egyes betegségeket. Hiányuk bizonyos idő elteltével, betegségeket, különféle hiánytüneteket okozhatnak. Ezért ajánlott az étrend-kiegészítőket rendszeresen fogyastani a vegyes táplálkozás mellett.

Miért indokolt étrend-kiegészítőt fogyasztani?

Legtöbbször, amikor étrend-kiegészítőt kellene fogyasztani, mindig az a kifogás jön elő: Bezzeg nagyapáink nem szedtek semmit, mégsem volt nekik ennyi nyavalyájuk.

Igen, régen minden háztartásban ott volt a zsír, azzal sütöttek, főztek, és a család minden tagja zsíros kenyeret evett. Azt a kalóriamennyiséget, amit felszedett a nagyapa, azt a földeken, kemény fizikai munkával, el is égették.

Ahogy az emberek beköltöztek a városokba és kényelmesebb munkát kerestek, kevesebbet mozogtak, és kevesebb zöldséget és gyümölcsöt fogyasztottak.

Ma már a levegő szennyezett, a termőföldek inkább műtrágyával kezeltek.

Amíg régen „napi egy alma távol tartja az orvost” volt az igaz, most ez a felállás már nem állja meg a helyét.

Az emberi szervezetnek most már szüksége van étrend-kiegészítőkre, amelyek megvédhetik és fenntarthatják az immunrendszer egészséges működését és ezzel a közérzetet javítja, betegségeket előzhetünk meg fogyasztásával.

Mikro anyagok csoportjába tartozik:

  • ásványi anyagok (magnézium, kalcium, kálium stb..)
  • vitaminok (C, B, A, D, E stb..)
  • nyomelemek (réz, vas stb..)

Az étrend-kiegészítők között van olyan, amelyiket folyamatosan lehet szedni, és vannak olyanok, amelyeknél javallott a bizonyos idő után a szünet valamint az orvosi ellenőrzés.

Tápanyaghiány:

DXN étrend-kiegészítőkkel teljesebb a táplálkozásA sejtek működése határozza meg az egészséget valamint a betegséget. A tápanyaghiány, azaz a vitaminok krónikus hiánya vezethet a betegségekhez, mivel a sejtek folyamatos utánpótlást igényelnek.

Ha ezt a szervezet nem kapja meg, tápanyaghiány alakulhat ki. A mikro-tápanyagok hiányát nehezen lehet időben felismerni, mivel utánuk nem érzünk éhséget.

A tápanyaghiány azt jelenti, hogy a táplálék mennyisége megfelelő, de a benne lévő vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek már minimálisak.

A tápanyaghiányt nem vesszük észre, sokszor évek, évtizedek kellenek ahhoz, hogy a tünetek jelentkezzenek. Az évek alatt krónikus betegségek alakulhatnak ki, ilyenek a rák, a szívbetegségek, a magas vérnyomás vagy egyéb modern betegség.

Ezért, célszerű elkerülni a nagyüzemi, ismeretlen eredetű ételek fogyasztását. Inkább kisüzemi, megbízható forrásból próbáljuk beszerezni az élelmiszert.

Tápanyaghiány tünetei lehetnek:

  • betegségekből való felépülés igen lassú folyamat lehet
  • betegségekre, fertőzésekre való hajlam lehetséges
  • gyengítheti az immunrendszert

 

Az étrend-kiegészítők fogyasztásának mennyisége:

Érdemes azzal tisztában lenni, hogy nincs olyan, hogy napi bevitel. Minden embernek ugyanis más és más a tápanyagigénye. Mi van akkor, ha az egyik nap az ember nem csinált semmit, mert pihent, a másikon 8-12 órát dolgozott, vagy épp lefutotta a maratont? Minden ember igénye más, és minden ember minden egyes napja is más.

Étrend-kiegészítők legfontosabb tulajdonságai:

  • segíthetik az immunrendszer megfelelő működését
  • elősegítheti a szervezet öngyógyítását, természetesen megfelelő táplálkozás mellett
  • a tápanyaghiányból fakadó tüneteket megszüntetheti
  • az emberi szervezet megfelelő működést biztosíthatják

Az étrend-kiegészítők a megváltozott életmód miatt javasoltak, mivel szennyezett a földünk, a levegőnk és a vizünk is. A bevitt élelmiszerek kevesebb minőségi tápanyagot tartalmazhatnak, mint régen. Az étrend-kiegészítők fogyasztásával és a megválogatott minőségi élelmiszerrel egészségünket és energiaszintünket is tökéletesen szinten tarthatjuk.

 

DXN étrend-kiegészítők

DXN Reishi Gano (RG)

A Reishi Gano (RG) egy gombakivonat (Ganoderma lucidum), amely poliszacharidokat, adenozint, triterpenoidokat és proteineket tartalmaz. A felhasznált Ganoderma lucidumot 90 napos vörös gombából nyerik. A Reishi Gano (RG) naponta történő fogyasztása hozzájárul az általános jó közérzet fenntartásához. 30, 90 és 360 db-os kiszerelésben.

DXN Ganocelium (GL)

Abban különbözik a Reishi Gano-tól (RG), hogy a felhasznált Ganoderma lucidumot 14 napos micéliumból nyerik. A micélium gazdag poliszacharidokban, szerves germániumban, vitaminokban és ásványi anyagokban. Kitűnő hatással van az általános jó közérzet javítására. 30, 90 és 360 db-os kiszerelésben.

DXN Spirulina

A spirulina egyfajta kék-zöld alga, mely gazdag proteinben, béta-karotinban, klorofillban, antioxidánsokban, ásványi anyagokban és más olyan tápanyagokban, melyekre szervezetünknek szüksége van. Továbbá az egyik legismertebb lúgos táplálék, mely segít abban, hogy a gyenge, savas szervezet egészséges, lúgos állapotúvá váljon. 500 és 120 db-os kiszerelésben. A Spirulina is kapható por alakban is.

DXN Cordyceps

A DXN Cordyceps kapszula 100%-ban tartalmaz Cordyceps sinensis-t. Bőségesen tartalmaz tápanyagokat és olyan bioaktív vegyületeket, mint a kordicepsav, a kordicepin, az aminosav, a glutaminsav, poliszacharidok, B12-vitamin stb. A DXN Cordyceps kapszula értékes étrend-kiegészítő, mely elősegíti a szervezet állóképességének és ellenálló képességének erősödését. 120 db-os kiszerelésben. DXN Cordyceps 60 db-os kiszerelésben kapható, ill. por alakban is.

DXN LION’S MANE

Az oroszlánsörény gomba rendkívül tápláló és értékes növény, melyet Kínában és Japánban sok száz éve ismernek. Szinte az összes fontos aminosavat tartalmazza, emellett tápanyagokban, ásványi anyagokban, poliszacharidokban, adenozinban, hericenonokban, erinacinekben és fehérjében gazdag. Segít az egészség fenntartásában. 120 db-os kiszerelésben kapható.

DXN BLACK CUMIN KAPSZULA

A termék fekete kömény magot, fekete borsot és szegfűszeget tartalmaz. A termék a Közel-Kelet legnagyobb tiszteletnek örvendő fűszer- és gyógynövényét teszi elérhetővé egy könnyen fogyasztható formában. 30 és 90 db-os kiszerelésben kapható.

DXN MYCO VEGGIE EU

A MycoVeggie EU por egy egyedülálló keverék, mely 21 féle gondosan válogatott gyógynövények, gombák, zöldségek, gyümölcsök, fűszerek, eperfa levél, ginkgo levél, noni levél, valamint kínai zöld tea és spirulina keveréke, mely a súlycsökkentő diéta kiegészítője is lehet, hiszen akár egy fő étkezést is kiválthatunk vele. Alacsony zsírtartalmú, cukormentes és magas rosttartalmú. A doboz taralma 400 g, azaz 80 adagra elegendő mennyiséget tartalmaz. Az ajánlott napi fogyasztás 5 g, egy pohár hideg, vagy meleg vízben elkeverve.

DXN PORIA S POR

A DXN Poria S a Poria cocos 100% -os micéliumából készül. Kínában széleskörűen használt gyógynövény. A kínai hagyományos gyógyászatban az egészség megőrzésére és a test megerősítésére használják. Por formában kapható. Nem tartalmaz mesterséges összetevőket, adalékanyagokat, tartósítószereket, színezőanyagokat, ízesítőszereket vagy peszticideket.