A kézfertőtlenítők hatásai

A KÉZFERTŐTLENÍTŐK KÁROS HATÁSAI

Sokszor látom, hogy úton útfélen veszik elő az emberek a kézfertőtlenítőt és gondolkodás nélkül, felelőtlenül kenik a kezükre, gyermekeik kezére is.

Előfordul, hogy néha jól jöhet a kis zselés kézfertőtlenítő, amik a leírás szerint elpusztítják a legtöbb baktériumtörzset, gombát és számos vírustörzset is, de nem árt ha tudjuk, hogy használatukkal akár kárt is okozhatunk vele.

Az új típusú koronavírus terjedésével a kézfertőtlenítő gélek és kendők használata is a hétköznapjaink része lett. Pedig ezeknek a túlzott alkalmazása az ellenkező hatást is kiválthatja. Akár a fertőzések terjedését is elősegíthetik!

 

Hogyan?

Az alkoholos kézfertőtlenítő irritálhatja, kiszáríthatja a bőrt, károsítja a bőrsejteket, és lebontja kezünk természetes védőrétegét, ezzel növeli az ekcéma kialakulásának esélyét is.

Ezért tényleg csak indokolt esetben szabad használni, amikor semmiképpen sem tudunk szappannal és vízzel kezet mosni!

Ráadásul a kézfertőtlenítő gélek és kendők nagy része is tartalmaz triklozán, biocid hatóanyagokat és egyéb olyan vegyszereket, amelyek szintén károsak az egészségünkre.

TUDTAD? … hogy a bőrünkön keresztül minden felszívódik és bejut a véráramba?

Minél többet használjuk a kézfertőtlenítőt, annál kevésbé leszünk ellenállóak a különféle betegségekkel szemben. Egyes források szerint a triklozán a hormonjainkra sincs jó hatással: felborítja a szervezet hormonháztartását, mivel megváltoztatja annak normális működését.

Forrás: https://ovi-suli.hu/a-fertotlenitok-karos-hatasai/

Amennyiben mégis rákényszerülünk, a fertőtlenítők gyakori használatára, legalább otthon óvjuk meg bőrünket, ellensúlyozva a kézfertőtlenítők káros hatásait.

Vannak gyógynövényeket tartalmazó szappanok, amik nem tartalmaznak káros anyagokat, és nem irritálják a bőrünket. Lehet, hogy nincs fertőtlenítő hatásuk, de ha jól kezet mosunk, nincs is rá szükség.

Az én kedvenc szappanom a Ganozhi szappan, melyet ganoderma kivonat és pálma olaj összetevőkből, különlegesen alkottak meg. Nem tartalmaznak semmilyen káros adalékanyagot.

Összetevőinek köszönhetően táplálja a bőrt, a sérült bőrt regenerálja, segíti a sejtek megújulását, rugalmasabb, erősebb bőrt eredményez, kiegyensúlyozza a bőr pH-ját.

Ezzel a szappannal nyugodtan moshatunk arcot is, mert a bőr természetes olaj tartalma megőrződik, serkenti a kollagén képződést, nem sérül a bőr struktúrája, és naponta használva megfiatalítja a bőrt.

A ganozhi szappan egészségesen és gyönyörűen tarja a bőrt.

 

 

Gyerekek is nyugodtan használhatják.

A pálma olajat E vitaminnal és antioxidánssal dúsították.

A ganoderma előnyös tulajdonságai: javítja a vérkeringést; regenerálja a sejt funkciókat; méregtelenít; SOD (Super Oxide Dismutase) antioxidánst is tartalmaz.

VÁSÁROLNI SZERETNÉK

Egyéb kérdéssel keress meg valamelyik elérhetőségemen.

 

Több, mint 8...

2013-as év egy nagy fordulópont volt az életemben, ugyanis ekkor ismertem meg a DXN céget és kíváló termékeit.   Ekkor életem egy nehéz időszakát éltem. Egyedülállóként...

A vásárlásod értékét...

Amennyiben fontos számodra a magad és családod egészsége, most érdemes kipróbálnod a DXN termékeit!  Ugyanis, amennyiben május 29-ig regisztrálsz törzsvásárlóként, ami azonnali 20-25 % kedvezményt...